Поштовани суграђани,

Обавештавамо Вас да почињу радови на реконструкцији дела улице Кнеза Милана Обреновића, на потезу од градског трга до раскрснице са улицом Браће Нинчића, у дужини од 113 метара. Укупна вредност радова је 34.181.578,00 динара, а цео пројекат је кофинансиран из фондова УНОПС-а на основу ЕУПРО+ позива, којим је општини Бајина Башта одобрено 18.935.280,00 динара за реализацију овог пројекта.

Одоговорни извођач радова је фирма „РАДМОНТ“ доо Бајина Башта, заједно са фирмом „SMART-ELECTRIC“ ЗР Бајина Башта. Рок за завршетак радова је 18. јун 2023.године.

Пројектом је планирана комплетна замена свих инсталација почевши од водовода, фекалне и кишне канализације, инсталација оптике, струје, расвете и др. Поред наведених радова предвиђена је и нивелација улице и постављање бехатона, чиме ће се уз трг и Парк ћирилице створити прави урбани центар.

Приликом реконструкције дела Улице кнеза Милана Обреновића на главном правцу улице пројектовано је обострано линеарно зеленило у форми дрвореда. Пројекат је предвидео потпуну замену постојећих стабала, али уз консултације координационог тима за реализацију пројекта, стручних служби за пејзажну архитектуру ЈКП „12. Септембар“ и oпштинске управе са екстерним стручњацима из области пејзажне архитектуре пронађено је компромисно решење. Од 12 постојећих стабала липе и кестена, после испитивања утврђено је да су само 3 стабла липе потпуно здрава и она ће бити задржана, остатак (9 стабала) ће бити посечен. Поред три постојећа здрава стабла липе која остају биће засађено још 19 стабала аутохтоне липе највећег пречника стабла који је доступан на нашем тржишту (преко 10 cm).

Кафићи на делу реконструисане главне улице у будућности неће смети да постављају затворене зимске баште, будуће терасе ће бити униформне, без платформи и са сунцобранима прописаних боја. На улици ће бити постављен и мобилијар у виду канти, клупа, станица за пуњење телефона и др.Надамо се да ће Вам ово обавештење одговорити на сва потенцијална питања и да ћете подржати радове који имају за циљ да наш град учине пријатнијим за живот и да заокруже урбану целину у центру града.

Поделите ову вест:

There are no comments yet.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Величина слова