Poseta Bajinobaštana Slovačkoj
Delegacija od 20 članova u kojoj je bila i izvorno pevačka grupa „Zvuci Kadinjače“ iz Zaglavka. Svi troškovi puta i boravka namireni iz projekta „Evropa za građane“.

Posle bratimljenja Mesne zajednice Zaglavak i Veliki Ripljani iz Slovačke, saradnja je proširena i na opštinski nivo. Letos je delegacija iz tog slovačkog mesta bila gost na „Drinskoj regati“, a krajem septembra i početkom oktobra uzvraćena je poseta od strane MZ Zaglavak i opštine Bajina Bašta. Bajinobaštansku delegaciju predvodili su Petar Petrović, zamenik predsednika opštine, Nikola Ilijašević, zamenik predsednika Skupštine opštine i Vidan Radovanović, predsednik MZ Zaglavak. Delegacija je brojala 20 članova u kojoj je bila i izvorno pevačka grupa „Zvuci Kadinjače“ iz Zaglavka.

Na skupu u Velikim Ripljanima bila je po jedna mesna zajednica iz Češke, Poljske i Mađarske. Susret je organizovala Evropska unija preko svog projekta „Evropa za građane“. Zahvaljujući tome, bajinobaštansku delegaciju, kao ni ostale, učešće nije koštalo ni dinar jer su svi troškovi puta i boravka namireni iz projekta „Evropa za građane“.

„Razmenili smo iskustva o funkcionisanju mesnih zajednica, ali i lokalnih samouprava. Bili smo primljeni od strane gradonačelnika Partizanske sa kojim smo razgovarali o početku saradnje tog grada i Bajine Bašte. Takođe nas je primila direktora Slovačke agencije za ulaganja u drugim zemljama. Tu smo razgovarali o mogućnostima da ta agencija deo svojih sredstava plasira na području naše opštine. Mislim da je to bila lepa i korisna poseta koja treba da donese rezultate, pre svega, na polju kulture, sporta i privrede“, kaže Petar Petrović, predvodnik delegacije Bajine Bašte.

Podelite ovu vest:

There are no comments yet.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Veličina slova