Najveća manifestacija na vodi, Drinska regata, održaće se po 26. put ove nedelje u Bajinoj Bašti. Već od srede 17. jula od ranih jutarnjih časova veliki broj učesnika Sajma suvenira, meda,rakije i domaćih proizvoda izložiće svoje proizvode na glavnom šetalištu naše predivne varošice.

Zvaničan početak programa 26. Drinske regate je u večernjim satima velikim koncertom Sanje Ilić i Balkanike na gradskom trgu u Bajinoj Bašti.

U narednim danima manifestacije očekuje nas prvo u četvrtak takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke vrelo u Perućcu, gde će se takođe obeležiti i Teslini dana tako da će svi zainteresovani moći da posete malu hidroelektranu u Perućcu koja je otvorena davne 1927. godine i koja se može obići samo za vreme organizovanja ove  manifestacije.

U petak 19.07 program se nastavlja na izletištu Rača velikim koncertom jedne od najvećih regionalnih zvezda Lepe Brene.

Subota je kao i svih ranijih godina predviđena za veliki spust rekom Drinom od Perućca do Rogačice gde očekujemo da oborimo rekord od prošle godine sa preko 25 000 ljudi na vodi. Subota uveče i izletište Rača rezervisana je za koncerte Marije Šerifović i Riblje Čorbe. Očekuje se da će na manifestaciji učešće uzeti preko 130 000 posetilaca a pored navednih dešavanja u pet dana 26. Drinske regate očekuju vas i brojni drugi sadržaji u varoši u podnožju planine Tare.

Program 26. Drinske regate

PRVI  DAN – sreda, 17. jul

21.00      Koncert Balkanika, centar grada

DRUGI  DAN – četvrtak, 18. jul

16.00       Takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo u   Perućcu

TREĆI  DAN – petak, 19. jul

Koncert, izletište Rača

22.00  Lepa Brena

ČETVRTI DAN – subota, 20. jul

11.00         26. Drinskaregata®, zabavno rekreativni spust.

 

Muzički  festival MOSTFEST

21.00        Odgovor Čačak

22.00        Marija Šerifović

00.00        Riblja čorba

 

U periodu od 17. do 21. jula biće organizovan minisajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti.

Podelite ovu vest:

There are no comments yet.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Veličina slova