Juče je odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine Republike Srbije održao je 14. sednicu u Skupštini opštine Bajina Bašta.

Sednicu je otvorio predsednik Odbora Marijan Rističević, a učesnike je pozdravio predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović koji je ocenio da je održavanje sednica van sedišta veoma značajno za lokalne sredine.

Na početku sednice, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o finansiranju i obezbeđenju finansiranja poljoprivredne proizvodnje koji je obrazložio predstavnik Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Milan Ćuprić i Predlog zakona o potvrđivanju Protokola o zaštiti od poplava uz Okvirni sporazum o slivu reke Save, koji je predstavio v.d. direktora Republičke direkcije za vode Miodrag Pješčić.
Razmotrena su pitanja podsticaja u poljoprivredi, i njene konkurentnosti i odnosu države prema poljoprivrednicima na malim površinama. Svoje probleme izložili su predstavnici opštine Bajina Bašta i predstavnici udruženja poljoprivrednih proizvođača koji su apelovali na donošenje zakona o zadrugama.

Na sednici je bilo reči i o praćenju otklanjanja posledica od poplava – predupređenju mogućih budućih sličnih događaja (uređenje kanalske mreže i rečnih korita, navodnjavanje – odvodnjavanje).

Odbor je povodom razmatranja ovih tačaka usvojio zaključke.

Sednica van sedišta Narodne skupštine održana je uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), kroz projekat „Jačanje nadzorne funkcije i javnosti u radu Narodne skupštine Republike Srbije“.

Podelite ovu vest:

There are no comments yet.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Veličina slova