Poštovani sugrađani i ljubitelji planine Tare,

Povodom pokrenute peticije „Stop zlatiborizaciji Tare“, koja se trenutno deli na društvenim mrežama, obaveštavamo vas da su neistinito izneti podaci navedeni u obrazloženju peticije.

Naime, u skladu sa smernicama iz Prostornog plana područja posebne namene NP Tara, opština Bajina Bašta donela je odluku i pokrenula postupak izrade novog Plana generalne regulacije područja Račanska Šljivovica na Tari. Materijal, koji je bio izložen na RANI JAVNI UVID, predstavlja samo digitalizovan stari plan koji je usvojen još 2007. godine, a navedenim materijalom predložena je manja površina građevinskog zemljišta u odnosu na stari plan koji je još uvek na snazi.

Trenutno je u toku pribavljanje uslova nadležnih institucija i izrada nacrta Plana, čije izlaganje na JAVNI UVID se očekuje početkom sledeće godine. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane i potpisnike ove petijcije, da uzmu učešće u izradi ovog Plana, kao i da svoje predloge i sugestije dostave opštini Bajina Bašta kada Plan bude na javnom uvidu.

Kao i kod planova za Oslušu i Sokolinu, kroz insistiranje na povećanju minimalne površine parcele, smanjenju planirane spratnosti i poštovanju tradicionalne materijalizacije objekata, stav opštine Bajina Bašta je da se uredi gradnja na građevinskom zemljištu, kao i da se maksimalno zaštiti neizgrađeno poljoprivredno i šumsko zemljište.

S poštovanjem,

Miloš Jelisavčić, dipl.inž.arh.

Glavni urbanista opštine Bajina Bašta

Podelite ovu vest:

There are no comments yet.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Veličina slova