Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, sa suprugom Dragicom, obišao je danas klizištima oštećena domaćinstva u opštini Bajina Bašta čiju je izgradnju pomogla Fondacija „Dragica Nikolić“ .

Predsednik Srbije je ispred domaćinstva sedmočlane porodice Radoja Nenadovića u Gvozdac polju, kojem je klizište u zaseoku Boljevine kod sela Gvozdac uništilo kuću i sve pomoćne objekte, rekao da se nada da je došlo vreme da se Fondacija „Dragica Nikolić“ vrati svojoj osnovnoj nameni, stvaranju uslova za sigurnije i bezbednije rađanje.

Kako je objasnio kuće za gradnju u Bajinoj Bašti određivane su u saradnji sa opštinom i nadležnim službama na osnovu kriterijuma ugroženosti domaćinstva.

Dragica Nikolić, predsednica istoimene fondacije je podsetila da je sredstvima te fondacije u opštini Bajina Bašta izgrađeno sedam novih kuća, tri zidane i četiri montažne, i da je za pomoć ugroženima u Bajinoj Bašti za sada uloženo oko 18 miliona dinara.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović izjavio je da se trenutno u opštini gradi 25 kuća, od ukupno 35 koliko je neophodno.
„Nekoliko domaćinstava je uzelo novac da sami izgrade, a za ostalo se nadam da ćemo naći donatore ili ćemo to rešiti u saradnji sa Kancelarijom za obnovu i izgradnju“, rekao je Filipović.

Prema rečima predsednika opštine Filipovića, u Bajinoj Bašti zbog velikog problema s klizištima treba da sanira ukupno 155 objekata.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica obišli su danas porodice Kosić, Lazić, Stefanović i Nenadović u selima Zarožje i Gvozdac.

Podelite ovu vest:

There are no comments yet.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Veličina slova