Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у југоисточној Европи уз подршку ГИЗ-а у оквиру пројекта „Рурални развој кроз интегрисано управљање шумским и водним ресурсима“ (LEIWW) објављује конкурс за доделу грантова, осмишљен да подржи мале пројекте у прекограничним регионима Дрина-ТараДрина-СаваПреспа и Шара који се односе на стварање добити кроз промоцију одрживог коришћења природних ресурса, унапређење производних процеса, технологије и квалитета производа и услуга кроз интегрисано управљање водним и шумским ресурсима. Посебна пажња биће посвећена економским активностима жена и младих у прекограничним областима.

 

Општи циљ ABD грант схеме у оквиру LEIWW програма јесте јачање економског развоја циљних прекограничних региона кроз промоцију стицања прихода од одрживог коришћења природних ресурса, што ће се остварити уз подршку предузетничких иницијатива усмерених на јачање туристичке понуде у региону и унапређење производних ланаца пољопривредних, прехрамбених и занатских производа, побољшање туристичких услуга кроз интегрисане пројекте који подстичу сарадњу између оператера у оквиру тзв. „зелених“ ланаца вредности.

 

Позив за достављање предлога пројеката под називом „ABDA grant shema“ је отворен 27. маја 2016,  а затвара 6. јула 2016. у 16:00 по локалном времену.

Документи за пријаву за доделу грантова доступни су на интернет страници прекограницног региона Дрина-Тара:

http://seerural.org/abd-grant-scheme/

http://drina-tara.seerural.org/

Питања која се односе на процес апликације за пројекте из прекограничног региона “Дрина-Тара” могу се послати електронским путем на адресу:

drina-tara@swg-seerural.org 

 

Инфо дани ће бити организовани по следећем распореду:

Среда, 01.06.2016, Опћина Горажде, Бизнис центар 10:00

Четвртак 02.06.2016, Општина Пљевља, Сала Скупштине општине, 10:00

Петак, 03.06.2016, Град Ужице, Велика сала Скупштине, 13:30

Поделите ову вест:

There are no comments yet.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Величина слова