Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi uz podršku GIZ-a u okviru projekta „Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima“ (LEIWW) objavljuje konkurs za dodelu grantova, osmišljen da podrži male projekte u prekograničnim regionima Drina-TaraDrina-SavaPrespa i Šara koji se odnose na stvaranje dobiti kroz promociju održivog korišćenja prirodnih resursa, unapređenje proizvodnih procesa, tehnologije i kvaliteta proizvoda i usluga kroz integrisano upravljanje vodnim i šumskim resursima. Posebna pažnja biće posvećena ekonomskim aktivnostima žena i mladih u prekograničnim oblastima.

 

Opšti cilj ABD grant sheme u okviru LEIWW programa jeste jačanje ekonomskog razvoja ciljnih prekograničnih regiona kroz promociju sticanja prihoda od održivog korišćenja prirodnih resursa, što će se ostvariti uz podršku preduzetničkih inicijativa usmerenih na jačanje turističke ponude u regionu i unapređenje proizvodnih lanaca poljoprivrednih, prehrambenih i zanatskih proizvoda, poboljšanje turističkih usluga kroz integrisane projekte koji podstiču saradnju između operatera u okviru tzv. „zelenih“ lanaca vrednosti.

 

Poziv za dostavljanje predloga projekata pod nazivom „ABDA grant shema“ je otvoren 27. maja 2016,  a zatvara 6. jula 2016. u 16:00 po lokalnom vremenu.

Dokumenti za prijavu za dodelu grantova dostupni su na internet stranici prekogranicnog regiona Drina-Tara:

http://seerural.org/abd-grant-scheme/

http://drina-tara.seerural.org/

Pitanja koja se odnose na proces aplikacije za projekte iz prekograničnog regiona “Drina-Tara” mogu se poslati elektronskim putem na adresu:

drina-tara@swg-seerural.org 

 

Info dani će biti organizovani po sledećem rasporedu:

Sreda, 01.06.2016, Općina Goražde, Biznis centar 10:00

Četvrtak 02.06.2016, Opština Pljevlja, Sala Skupštine opštine, 10:00

Petak, 03.06.2016, Grad Užice, Velika sala Skupštine, 13:30

Podelite ovu vest:

There are no comments yet.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Veličina slova