Početna konferencija projekta „Javna svojina za razvoj javnog sektora“ će biti održana 26. marta 2019. godine sa početkom u 12.00 časova u Svečanoj sali Gradske kuće u Užicu.

Projekat je finansiran od strane Evropske unije iz sredstava IPA 2014 kroz Program Exchange 5 – „Podrška Evropske unije lokalnim samouprava u oblasti upravljanja imovinom“. Program sprovode Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije u Ministarstvu finansija Republike Srbije, dok je Stalna konferencija gradova i opština implementacioni partner.

Tokom realizacije projekta Grad Užice će u partnerstvu sa Opštinom Bajina Bašta i Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor uspostaviti čvrstu saradnju kroz kreiranje efikasnog i odgovornog sistema upravljanja javnom imovinom u Užicu i Bajinoj Bašti, odnosno, ojačati kapacitet lokalnih samouprava u oblasti upravljanja javnom svojinom i pružanju usluga građanima i privredi.

Na ovaj način, unapređenjem institucionalnog okvira i organizacionih kapaciteta za upravljanje javnom imovinom na lokalnom nivou, doprineće se: smanjenju budžetskih izdataka u vezi sa javnom svojinom, kreiranju povoljne investicione i poslovne klime kao i odgovornom staranju o javnoj imovini što je u najvećem interesu šire lokalne zajednice.

Podelite ovu vest:

Još nema komentara za ovu vest.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti javno vidiljiva. Obavezna polja su označena sa (*).

Veličina slova