U okviru projekta „Javna svojina za razvoj javnog sektora“, u ponedeljak i utorak, 24. i 25. februara 2020. godine, u prostorijama skupštinske sale opštine Bajina Bašta, biće organizovan prvi set obuka zaposlenih u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima Bajine Bašte za procenu računovodstvene vrednosti javne imovine.

Nakon realizacije dvodnevne obuke u Bajinoj Bašti, ista će biti organizovana za zaposlene u gradskoj upravi Užice koji se bave upravljanjem javnom imovinom grada i zainteresovane zaposlene u javnim preduzećima koja su korisnici  imovine grada Užica.

Nakon realizacije obuka na temu procene računovodstvene vrednosti javne imovine, projekat će realizovati obuke na temu procene korisnisnosti postojeće javne imovine za obe lokalne samouprave.

Nakon realizacije pomenutih obuka, zaposleni u javnom sektoru, pre svega u lokalnim samoupravama Užice i Bajina Bašta, će unaprediti svoja znanja i veštine kada je reč o proceni i upisu računovodstvene vrednosti javne imovine u budžetske sisteme, ali i stručna znanja kada je u pitanju upravljanje imovinom.

Projekat „Javna svojina za razvoj javnog sektora“, koji finansira Evropska unija u okviru grant šeme Programa Exchange 5. Program Exchange 5 realizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, iz sredstava IPA 2014, dok je telo za ugovaranje Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.

                                     

 

 

Podelite ovu vest:

There are no comments yet.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Veličina slova