U utorak, 18. februara 2019. godine, u maloj Sali Gradske kuće u Užicu održan je prvi sastanak projektnog tima zaduženog za realizaciju projekta “Javna svojina za razvoj javnog sektora“.

Na sastanku, Projektni tim je analizirao projektne aktivnosti, dinamiku realizacije i potencijalne rizike u realizaciji projekta. Teme sastanka su bile: analiza projektnih zadataka i projekta,kao i pojedinačne ekspertize članova tima.

Prvi sastanak bio je prilika da predstavnici projektnog tima iz tri partnerske institucije razmene mišljenja i dogovore metodologiju realizacije početnih aktivnosti koje se odnose na formiranje radnih tela u okviru lokalnih samouprava koje će da unaprede upravljanje javnom imovinom. U narednih mesec dana organizovaće se početna konferencija projekta u Užicu što je prilika da se informiše javnost i obezbedi podrška u realizaciji projektnih aktivnosti. Na taj način, kreiraće se preduslovi za rad lokalnog eksperta za upravljanje javnom imovinom, kreiranje tela za upravljanje imovinom u obe lokalne samouprave ali i obezbediti  zainteresovanost za realizaciju treninga iz oblasti procene vrednosti i korisnosti javne imovine.

Projekat realizuje Grad Užice u partnerstvu sa Opštinom Bajina Bašta i Regionalnom razvojnom agencijom „Zlatibor“ u okviru programa Exchange 5 koji sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Podelite ovu vest:

Još nema komentara za ovu vest.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti javno vidiljiva. Obavezna polja su označena sa (*).

Veličina slova