Na osnovu upozorenja o uticaju vanredne/opasne pojave Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije od 03.08.2017.godine, a u skladu sa izdatim upozorenjem Republičkog hidrometeorološkog zavoda, da se,u periodu od 03.08. do 05.08.2017.god. očekuje veoma opasna pojava: „ Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave,a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu  štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja „-proglašen je crveni meteoalarm.

U skladu sa tim,apeluje  se na stanovništvo da :

  1. U cilju sprečavanja pojave požara na otvorenom,da se građani pridržavaju propisa kojima se zabranjuje upotreba vatre na otvorenom što podrazumeva zabranu paljenja trave strnjike i sl.
  2. O pojavi manjih požara na otvorenom, hitno obaveštavaju nadležne službe ili sami pristupe njihovom gašenju do pristizanja profesionalnih vatrogasno spasilačkih jedinica.
  3. Obzirom na najavljene temperature preko 38 °C,građani borave što je moguće manje na otvorenom,posebno hronični bolesnici,lica pod terapijom,medicinskom kontrolom i meteoropate.
Podelite ovu vest:

Još nema komentara za ovu vest.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti javno vidiljiva. Obavezna polja su označena sa (*).