На основу упозорења о утицају ванредне/опасне појаве Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације од 03.08.2017.године, а у складу са издатим упозорењем Републичког хидрометеоролошког завода, да се,у периоду од 03.08. до 05.08.2017.год. очекује веома опасна појава: „ Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве,а таквог су интензитета да могу проузроковати велику материјалну  штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња „-проглашен је црвени метеоаларм.

У складу са тим,апелује  се на становништво да :

  1. У циљу спречавања појаве пожара на отвореном,да се грађани придржавају прописа којима се забрањује употреба ватре на отвореном што подразумева забрану паљења траве стрњике и сл.
  2. О појави мањих пожара на отвореном, хитно обавештавају надлежне службе или сами приступе њиховом гашењу до пристизања професионалних ватрогасно спасилачких јединица.
  3. Обзиром на најављене температуре преко 38 °C,грађани бораве што је могуће мање на отвореном,посебно хронични болесници,лица под терапијом,медицинском контролом и метеоропате.
Поделите ову вест:

Још нема коментара за ову вест.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити јавно видиљива. Обавезна поља су означена са (*).